Wednesday 19 July 2017

Mini eklerai

Pagaliau, po ilgų bandymų ir ekspermentų galiu parodyti savo eklerus, kurie pirmą kartą gavosi ne šleivi ir nekreivi...Iki tobulumo yra trūkumų, bet jau bent jau žinau kaip ir kas...
Mano vaikas dievina juos, o aš buvau užsispyrusi išmokti kepti taip, kad pačiai nebūtu gėda vaišinti draugių.
Kremą gaminti galite su pasirinktu įdaru, bet aš dariau su vyšniomis, nes kaip tik dabar pas mus virtuvėje jų metas...

100 gr. sviesto,
230 ml.pieno,
230 ml.miltų,
4 kiaušiniai.

Kremas:

200 gr. varškės
1 st. cukraus,
200 gr. grietinėlės     35 %,
kelios vyšnios,
vanilinio cukraus.

Į puodą sudėkite sviestą, supilkite pieną ir maišant užvirinkite.Po truputį supilkite miltus ir maišykite su šaukštu, kol masė atšoks nuo puodo šonų.Nukelti puodą nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinti. Po vieną mušti kiaušinius ir su mediniu šaukštu gerai išsukti.
Skardą ištiesti kepimo popieriumi ir ant skardos su šaukštu dėti po nedidelį gabaliuką tešlos.
Kepti įkaitintoje iki 220 C. temp. orkaitėje apie 20 min. arba , kol gražiai paruduos. Atvėsinkite.

Kremui vyšnias išėmus kauliukus sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės.
Varškę gerai ištriname su cukrumi.Grietinėlę išplakame, sudedame vanilinį cukrų, ištrintą varškę, sutrintas vyšnias ir gerai išplakame iki vientisos masės.
Masę sudedame į konditerinį švirkštą.
Atvėsus eklerams, prapjauname apačia ir su konditeriniu švirkštu pripildome kremo.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...