Monday 12 June 2017

Vištiena česnakiniame padaže.

Šį receptą senai mačiau kažkur internete, bet dabar nė proporcijų tikslių nepamenu, nė kur mačiau tiksliai...
Seniai norėjau jį išbandyti, bet vis atsirasdavo kitų patiekalų, kitų skonių...
Šį kartą jau gaminau pasitelkusi savo skonį, o jis neapgavo.
Mėsa gavosi sultinga, skani, o padažas....Mmmm...Geriau vieną kartą paragauti, nė daug kartų išgirsti.

1 kg. vištienos krūtinėlės file ( galima naudoti ir kitokia vištienos dalį),
100 gr.sviesto,
10 skiltelių česnako,
4 šaukštai miltų,
1 stiklinė sultinio,
žiupsnelis druskos,
pagal skonį vištienos prieskonių,
žiupsnelis pipirų maltų.

Vištienos krūtinėlę nuplauname ir nusausiname. Ištriname vištienos prieskoniais, druska, pipirais ir puse išspaustų česnakų.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame krūtinėles pavartant, kol gražiai iškepa.
Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame likusius smulkintus česnakus ir apkepiname. Beriame miltus ir maišome, tada supilame sultinį ( gali prireikti daugiau, priklauso nuo to, kokio tirštumo norite padažo ) ir vis maišome, kol padažas pasidarys grietinėlės tirštumo.
Tiekiame padažą užpylę gausiai ant vištienos.
Valgome su pasirinktu garnyru.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...