Monday 12 June 2017

Stručio maltinukai.

Labai norėjau išbandyti stručio mėsą, bet niekur nerasdavau jos pirkti. Vakar aptikau akciją jai ir užsipirkau kaip sakant į priekį.
Grįžusi ilgai galvojau : o ką iš jos gaminti?
Ilgai ieškojau internete receptų, bet nelabai kažkas viliojo, o ir pasirinkimas skurdokas.
Teko pačiai galvoti.
Mėsa tamsi, kažkiek primena žvėriena, bet ji sveikesnė už jautieną.

400 gr. stručio mėsos,
1 kiaušinis,
2 šaukštai parmezano sūrio,
1 svogūnas,
česnako skiltelės pagal skonį,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Stručio mėsą sumalame.
Svogūną ir sūrį sutarkuojame.
Į sumaltą mėsą mušame kiaušinį, beriame sūrį, svogūną, prieskonius ir išspaustus česnakus. Gerai masę išmaišome ir formuojame maltinukus.
Dedame į skardą ištiesta folija, patepame aliejumi ir kepame 180 C. temp. apie 40 min.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...