Sunday 11 June 2017

Kepenėlės su daržovėmis.

Tai turėjo būti salotos, bet mūsų šeimai puikiai tiko pietums, nes patiekalas su bulvių koše buvo labai sotus.
Ar dar gaminsiu? Taip. Taip. Taip.
Galite naudoti kokias norite kepenėles.  Mums skaniausios yra kiaulienos, tad ir šį patiekalą gaminome iš jų.



450 gr. kiaulienos kepenėlių,
pieno kepenėlėms mirkyti,
2 svogūnai,
1 paprika,
100 gr. pievagrybių,
aliejaus kepimui,
druska,
malti juodieji pipirai,
15 ml. balzaminio acto.


Kepenėles užpilkite pienu, kad apsemtu ir pamirkykite apie valandą, kad panaikintu kartumą.
Svogūną susmulkinkite plunksnelėmis, papriką juostelėmis, o pievagrybius griežinėliais.
Keptuvėje įkaitinus aliejų apkepinkite paprikas, svogūnus ir pievagrybius. Atidėkite  į dubenį.
Toje pačioje keptuvėje kur kepė daržovės kepkite nusausintas kepenėles ( jeigu reikia, išpjaukite sausgysles ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ) .
Kepenėles apibarstykite druska ir pipirais. Iš vienos pusės kepkite apie 5 min.
Kai kepenėlės beveik iškeps, sudėkite kepintas daržoves, įpilkite acto, berkite prieskonių ir pašildykite, kol daržovės sušils.
Valgykite su pasirinktu garnyru.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...