Friday 2 June 2017

Medaus sausainiai

         Bandau po truputį grįžti į eterį.Sunkiai, bet bandau...Neilga tyla buvo, bet ji buvo.Ir tik vakar jau normaliau stojau virtuvėj prie puodų, nors maniau, kad ta meilė puodams jau negrįš...
         Liūdesio priežastis...Netekom savo numylėtos katytės Fantos.Visa šeima liūdėjom ir vis dar liūdim, tik po truputį jau reikia priprasti gyventi be jos, nors mintyse JI visada pas mus.Liūdna...
          Šie sausainiai turėjo būti šiek tiek kitokie, bet kai mano mintys kitur, tai vietoj vienokių miltų įdėjau kitokius.Ir tai supratau tada, kai tešla buvo išminkyta.
Žodžiu norėjau pagal save padaryti, o gavosi pagal Ernestos receptą.
Sausainiai greitai pagaminami, įtrūkę ir tikrai skanūs.




225 gr.miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
100 gr.cukraus,
100 gr.šalto sviesto,
100 gr.medaus.

Sausus produktus suberkite į dubenį ir sumaišykite.
Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į miltų mišinį.Trinkite pirštais, kol taps trupiniais.
Supilkite medų ir su šaukštu maišykite tol, kol pasidarys tešla.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.temp.
Iš tešlos formuokite graikiško riešuto dydžio sausainiukus ir su pirštais truputį paspauskite.Jei norit, galit užberti truputį cukraus ar cinamono ant viršaus.
Kepkite 10-12 min., kol gražiai pagels.
Atvėsinkite.

Šaltinis:Baking Secrets.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...