Wednesday 24 May 2017

Balandėlių sriuba.

Šią sriubą gamina jau ko gero kas antra šeimininkė, nes ji dabar kaip sakant " ant bangos".
Kažką panašaus esu gaminusi, bet šį kartą šiek tiek kitaip.
Labai skani sriuba.

2 l.sultinio ( naudojau vištienos),
2 morkos,
0.5 nedidelio kopūsto gūžės,
4 nemažos bulvės,
0.5 kg.maltos kiaulienos,
0.5 stiklinės virtų ryžių,
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
pagal skonį druskos ir pipirų,
0.5 stiklinės pomidorų pastos.



Į išvirtus ir atvėsusius ryžius dėkite maltą mėsą, muškite kiaušinį, berkite smulkintą svogūną ir prieskonius.Gerai išmaišykite ir formuokite graikiško riešuto dydžio kamuoliukus.
Daržoves susmulkinkite: bulves kubeliais, kopūstą juostelėmis, morkas tarkuoti su tarka burokine.
Morkas apkepinti nedideliame kiekyje aliejaus.
Į sultinį sudėti kukuliukus ir virti apie 5 min., tada sudėkite daržoves ir virkite apie 15 min.arba , kol bulvės išvirs.
Sudėkite pomidorų pastą, jei reikia berkite prieskonių.Pavirkite 2 min.ir išjunkite viryklę.

Šaltinis Neringos blogas.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...