Saturday 15 April 2017

Kiauliena kinietiškai.

    Pradėk vertinti smulkmenas. Rytinę kavą, gerą knygą, puikią dainą, įsimintiną filmą. Rask laimę praeivio šypsenoje, išlaikytame egzamine, šiltame mamos balse. 
    Vertink kiekvieną akimirką. Tikėk savimi. Tikėk, kad svajonės pildosi. Nors visa tai yra sunkiau nei nuolatinis bambėjimas, tai yra verta tavo pastangų. Niekas nepadarys tave laimingu, jei iš pradžių neatrasi laimės savyje.

    Labai mėgstu kinietišką virtuvę.Kol nemokėjau gaminti tokio tipo patiekalų, dažnai su vyru nueidavome į kinietiškus restoranus. Ten man būdavo dieviškai skanu, ypač saldžiarūgštė vištiena. Dabar ten nueiname, bet jau retai...

     Šį kartą patiekalas iš kiniečių virtuvės.Skanu, greita...Tik mano sojų padažas pats tamsiausias, tad jo mažo lašelio užtenka, kad visas patiekalas nusidažytu tamsia spalva.Jei namuose turite šviesesnį sojų padažą, naudokite jį būtinai, o ne tamsų.O aš parašiusi šį receptą eisiu pirkti šviesesnio padažo ir gaminsiu kitus patiekalus.



  • 400 gr.kiaulienos kumpio,
  • 50 ml.sojos padažo,
  • 5 skiltelės česnako, 
  • pundelis svogūno laiškų,
  • 1 šaukštelis cukraus,
  • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo.

       Kiaulienos kumpį supjaustykite siauromis juostelėmis.
Dubenyje sumaišykite sojos padažą, krakmolą ir cukrų.Į šį marinatą dėkite kiaulieną ir marinuokite apie 1 val.
        Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite smulkintą česnaką.Dėkite smulkintą kiaulieną su visu marinatu ir ant stiprios ugnies kepkite pastoviai maišydami.Po 5 min.sudėkite svogūnų laiškus ir dar maišydami pakepkite 40 sek.
        Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...