Thursday 13 April 2017

Apelsininė vištiena su medumi.

    Nenoriu, kad baigtus toks nuostabus savaitgalis, nenoriu, kad saulę vėl paslėptu pilki debesys su lietumi...Tikiuosi ta šiluma, kuri buvo visą savaitę vėl greitai pasirodys.

    Norit kažko skanaus?Paprasto?Nenorit ilgai stovėti prie viryklės? Puiku. Turiu Jums patiekalą, kurį pagaminsite greitai ir dar greičiau suvalgysite.




  • 1 kg.vištienos ( naudojau blauzdeles),
  • 3 dideli apelsinai,
  • 2 šaukštai medaus,
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
  • 3 skiltelės česnako,
  • 1 šaukštelis džiovinto rozmarino,
  • truputis druskos ir pipirų,
  • 100 ml.grietinėlės.

       Išspaudžiame apelsinų sultis į dubenį, kuriame marinuosime vištiena.Supilame aliejų, medų, beriame dž.rozmariną, smulkintą česnaką ir pipirus su druska, viską išmaišome.Dedame vištiena ir marinuojame tiek, kiek turite laiko iki kepimo ( geriausia per naktį, bet esu kepusi ir po 1 valandos.).
       Pamarinuota vištiena dedame į kepimo skardą ir kepame 180 C.temp.apie 30-40 min.
       Marinatą perkošiame ( galit ir neperkošti) ir pilame į keptuve ir kaitiname, kol nugaruoja 2/3.Pilame grietinėlę ir sumažinę kaitrą kaitiname, kol padažas sutirštės.Jei reikia, įdėkite druskos ir pipirų.
        Valgėm su bulvių piurė ir žaliom salotom.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...