Sunday 16 April 2017

Žuvienė su porais.

                    Atgimusi gamta dovanoja pačią gražiausią pavasario šventę - šv. Velykas. Šviesos Jūsų namams,skaidrumo Jūsų mintims,gėrio ir grožio Jūsų darbams.


Dalinuosi puikiu žuvienės receptu, kuris puikiai tiks po visų šventinių vaišių...Žuvį galite naudoti, kokią turite ar kokią mėgstate.Aš turguje buvau prisipirkusi lašišos, tad ji čia gerai tiko.


1 svogūnas,
1 poras,
1 morka,
3 bulvės,
200 gr.lašišos,
krapų pundelis nedidelis,
druska,
pipirai,
20 gr.sviesto,
1.5 l.sultinio.

Svieste pakepinti smulkintus svogūnus ir porus, kol taps skaidrūs.
Sudėti griežinėliais smulkintas morkas, kubeliais pjaustytas bulves ir užpilti sultiniu.Virti, kol daržovės suminkštės.Sudėti smulkintą žuvį ir pavirti dar 5-10 min.Sudėti smulkintus krapus, berti druską, pipirus ir išmaišyti.
Valgėme su juoda duona.

p.s.jeigu norisi, galit įsipilti grietinėlės, bet mums patiko toks paprastesnis variantas.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...