Atidarau šaldytuvą, o ten liūdnai į manę žiūri vienišas varškės pakelis.Ką daryt?Ką daryt?...Bingo, spurgos bus.Ant stalo indelyje verkia riešutai...Super, sudėsiu į spurgų tešlą.Tai taip bežaidžiant gimė naujas receptas.Nesustoju valgiusi, nes riešutai čia taip dera.Pabandykit, jei nusibodo paprastos varškės spurgos.
- 360 gr.varškės,
- 350 gr.miltų,
- sauja riešutų smulkintų (naudojau graikiškus ),
- 3 kiaušiniai,
- 5 šaukštai cukraus,
- 1 šaukštelis kepimo miltelių,
- aliejaus spurgom virti,
- cukraus pudros apibarstymui.
Varškę ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniais.Sudėkite riešutus, išmaišykite.Suberkite kepimo miltelius ir miltus.Išminkykite.
Tešla gaunasi lipni, tad spurgytes formuokite drėgnomis rankomis.Darykite dvikąsnias spurgytes ir dėkite į verdantį aliejų ir virkite pamaišant, kol išvirs.
Tiekiant apiberkite cukraus pudra.
pastaba:niekada į spurgas, žagarėlius nepilu degtinės, brendžio ar spirito.Neprigeria aliejaus ir be jų.
No comments:
Post a Comment