Thursday 9 February 2017

Spurgos su...riešutais

   Atidarau šaldytuvą, o ten liūdnai į manę žiūri vienišas varškės pakelis.Ką daryt?Ką daryt?...Bingo, spurgos bus.Ant stalo indelyje verkia riešutai...Super, sudėsiu į spurgų tešlą.Tai taip bežaidžiant gimė naujas receptas.Nesustoju valgiusi, nes riešutai čia taip dera.Pabandykit, jei nusibodo paprastos varškės spurgos.


  • 360 gr.varškės,
  • 350 gr.miltų,
  • sauja riešutų smulkintų (naudojau graikiškus ),
  • 3 kiaušiniai,
  • 5 šaukštai cukraus,
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • aliejaus spurgom virti,
  • cukraus pudros apibarstymui.
      Varškę ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniais.Sudėkite riešutus, išmaišykite.Suberkite kepimo miltelius ir miltus.Išminkykite.
        Tešla gaunasi lipni, tad spurgytes formuokite drėgnomis rankomis.Darykite dvikąsnias spurgytes ir dėkite į verdantį aliejų ir virkite pamaišant, kol išvirs.
        Tiekiant apiberkite cukraus pudra.
    pastaba:niekada į spurgas, žagarėlius nepilu degtinės, brendžio ar spirito.Neprigeria aliejaus ir be jų.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...