Thursday 9 February 2017

Čeburekai su triušiena

   Žinot, kai buvau maža, man niekas nekepdavo čeburekų ir juos valgydavome tik mieste, nupirktus autobusų stotyje.O jie būdavo taip prisigėrę riebalų...
    Mano vyresnėlis dažnai paprašo, kad jam iškepčiau čeburekų, nes tai jo vienas iš mėgiamų valgių.
     Turguj nusipirkusi buvau triušį, tad čeburekai šį karta su triušiena.Aišku, galite naudoti ir kitokia mėsą.
    Tešla...Ji gaunasi minkšta, elastinga, puikiai kočiojama ir maloni liesti.


  • 500 gr.miltų,
  • 350 ml.vandens,
  • 4 šaukštai aliejaus,
  • žiupsnelis druskos.
      Įdaras:
  • 350 gr.maltos triušienos,
  • 1 svogūnas,
  • 0.5 stiklinės daržovių sultinio,
  • druska, pipirai,
  • 1 šaukštas smulkintų krapų.
   Į šiltą vandenį supilkite aliejų ir pamaišykite.Į miltus berkite druską, supilkite vandenį su aliejumi ir minkykite tešlą.Tai užtruks apie 10 min.Tešla taps vientisa ir elastinga.Dedame į šaldytuvą 15 min.
   Svogūną sutarkavau ir sudėjau į maltą triušieną, bėriau prieskonius, krapus ir viską gerai išmaišiau.Sultinį po truputį supyliau į masę ir vis maišiau.Padėjau į šaldytuvą 15 min.
   Išėmusi iš šaldytuvo ėmiausi formavimo čeburekų.
    Stalo paviršių apibarstome miltais ir atgnybę tešlos gabaliuką iškočiojame plonai.Skersmuo blyno apie sprindį.Dedame faršo kupiną šaukštą, užlenkiame blyną, šakutės pagalba užspaudžiame kampus.
     Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame iki kol iškepa.
     Vartojame su sultiniu arba alumi.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...