Thursday, 9 February 2017

Trinta grybų sriuba su Brie sūriu

    
Šiandien taip šalta, kad paskelbiau chalato ir vilnonių kojinių dieną, skirtą tinginiavimui ir nieko neveikimui.Skaitau knygas susisukusi į pledą, geriu karštą arbatą ir svajoju apie atostogas ten kur šilta...Geras dalykas tas tinginiavimas.
  • 200 gr.pievagrybių,
  • 200 gr.Brie sūrio,
  • 1 svogūnas, 
  • 1 morka,
  • 3 stiklinės sultinio,
  • 1 šaukštas sviesto,
  • pundelis krapų arba kitokių žalumynų,
  • 0.5 stiklinės balto vyno,
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.
    Morką sutarkuojame, svogūną ir pievagrybius susmulkiname ir viską kartu 3 min.kepame keptuvėje su sviestu.
     Apkepintus grybus ir daržoves dedame į puodą, užpilame sultiniu, vynu ir verdame apie 15 min.ant nestiprios ugnies.
      Į sriubą sudedame smulkintą sūrį ir maišome, kol sūris aptirps.Beriame žalumynus, prieskonius ir nukėlę nuo ugnies sutriname smulkintuvu.
      Pilame sriubą į šiltus dubenėlius, beriame keptus pievagrybius papuošimui.

    Šiltų akimirkų su šilta sriuba.



1 comment:

  1. Labai mėgstu visas sriubas, kurios tirštos - pavalgau ir pirmą ir antrą patiekalą kartu :) O sūrį tai išvis dievinu - tai kai labai jau noriu pasilepinti, dariau sūrio sriubą - https://www.iki.lt/maisto-kultura/receptai/liono-surio-sriuba - labai paprasta, rieboka, bet labai labai soti ir tokia leeepinanti :)) Galbūt į ją ir pievagrybių būtų galima įdėti, tik jau tada reiktų kiekį normuoti, nes gautųsi gan sunkiai virškinamas patiekalas (o kai skanu, tai kažkaip aš vis padauginu :))

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...