Šiandien taip šalta, kad paskelbiau chalato ir vilnonių kojinių dieną, skirtą tinginiavimui ir nieko neveikimui.Skaitau knygas susisukusi į pledą, geriu karštą arbatą ir svajoju apie atostogas ten kur šilta...Geras dalykas tas tinginiavimas.
- 200 gr.pievagrybių,
- 200 gr.Brie sūrio,
- 1 svogūnas,
- 1 morka,
- 3 stiklinės sultinio,
- 1 šaukštas sviesto,
- pundelis krapų arba kitokių žalumynų,
- 0.5 stiklinės balto vyno,
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Morką sutarkuojame, svogūną ir pievagrybius susmulkiname ir viską kartu 3 min.kepame keptuvėje su sviestu.
Apkepintus grybus ir daržoves dedame į puodą, užpilame sultiniu, vynu ir verdame apie 15 min.ant nestiprios ugnies.
Į sriubą sudedame smulkintą sūrį ir maišome, kol sūris aptirps.Beriame žalumynus, prieskonius ir nukėlę nuo ugnies sutriname smulkintuvu.
Pilame sriubą į šiltus dubenėlius, beriame keptus pievagrybius papuošimui.
Šiltų akimirkų su šilta sriuba.
Labai mėgstu visas sriubas, kurios tirštos - pavalgau ir pirmą ir antrą patiekalą kartu :) O sūrį tai išvis dievinu - tai kai labai jau noriu pasilepinti, dariau sūrio sriubą - https://www.iki.lt/maisto-kultura/receptai/liono-surio-sriuba - labai paprasta, rieboka, bet labai labai soti ir tokia leeepinanti :)) Galbūt į ją ir pievagrybių būtų galima įdėti, tik jau tada reiktų kiekį normuoti, nes gautųsi gan sunkiai virškinamas patiekalas (o kai skanu, tai kažkaip aš vis padauginu :))
ReplyDelete