Kartais genialumas slypi paprastume.Puikūs pietūs mėsos mėgėjams.
500 gr.maltos mėsos (naudojau kiaulieną ir jautieną lygiom dalims),
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
1 riekelė išmirkytos juodos duonos,
druska, pipirai, česnako granulės,
5 nedidelės bulvės,
2 morkos,
1/4 dalis kopūsto,
2 saujos žirnelių,
1 sauja kukurūzų,
daržovių prieskonių mišinio.
Į maltą mėsą dedame smulkintą svogūną, mušame kiaušinį, beriame prieskonius ir dedame išmirkytą duoną.Viską gerai išmaišome ir padedame bent 15 min.į šaldytuvą.
Skardą ištepame aliejumi, darome graikiško riešuto dydžio (man nesigavo tokių mažų padaryti) kukuliukus ir dedame į skardą.Dedame į 200 C.temp.orkaitę ir kepame apie 25 min.
Bulves, kopūstą, morkas susismulkiname pagal poreikį, dedame į puodą ir įpylę vandens iki pusės, troškiname apie 25 min.Sudedame šaldytus žirnelius, kukurūzus, iškeptus kukulius, užberiame daržovių prieskonių mišinio ir uždengę dangtįpatroškiname apie 10-15 min.
dar
No comments:
Post a Comment