Tuesday, 7 February 2017

Jogurtinis tortukas

   Kažkas vakar šventė gimtadienį...Aišku, pirštais nerodysiu :P  Nors kuklus pasisėdėjimas su draugėmis buvo savaitgalį restorane, namuose ta proga norėjosi visgi turėti tortuką.
     Šis tortas yra mano kūrinys, kurio niekur kitur nerasite.Bet man, kaip nelabai mėgėjai saldumynų, šis tortas tobulybė ir skonio prasme ir visame kame...
     Labai lengvas tortukas:ir gaminimo prasme, ir skonio...Jogurtą naudokite kokio tik norisi, aš naudojau Activia be priedų.

  •       900 gr.jogurto,
  • skardinė kondensuoto pieno,
  • 50 gr.želatinos,
  • 0.5 citrinos sulčių,
  • 3 puselės kons.persikų,
  • 2 pakeliai Selga sausainių.
    Želatiną išbrinkiname vandenyje.
Jogurtą kartu su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis lengvai paplakite.Sudėkite smulkintus persikus.
 Išbrinkinta želatiną įstatę į karšto vandens vonelę ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.Supilkite į jogurto masę ir gerai išplakite.
   Sausainius sulaužykite nelabai smulkiai ir sudėkite į jogurto masę, išmaišykite.
Visą šią masę supilkite į tortinę ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai.
Puoškite pagal fantaziją.
    

5 comments:

  1. Sveiki norejau paklausti jogurta reik nesaldinta deti aciu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puikiai tinka vaisinis, bet jeigu nemėgstate saldžiai, galit ir graikišką dėti.Aš naudojau Activia natūralų.

      Delete
  2. Ar tiktu graikiskas jogurtas as truputi saldziau megstu ar uztektu saldumo aciu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naudokite vaisinį, puikiai sueis.Nežinau kaip pas Jus, bet pas mus yra net medaus skonio jogurto, tai puikiai tinka toks.

      Delete
  3. Sveiki o citrinos sulciu 0,5 parašyta tai čia 0,5l? Ir 100%? Aciu

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...