Friday 9 December 2016

Soti žuvienė

   Vakar vakare bažnyčioje buvo kalėdinis koncertas, kuriame dalyvavo ir mano vaikai.Teko ir ašarą nubraukti, nes mažoji taip gražiai dainavo...
    O šiandien mokykloj kalėdinė mugė, kurioje dalyvavom kaip svečiai ir daug gėrio parsivilkome namo.Vien ko verta mano kulinarinių knygų krūva...O dar vaikų knygų krūva ne ką mažesnė.Žodžiu, ilgais žiemos vakarais bus ką veikti ir man, ir vaikams...
      O dabar prie reikalo.
Kaip dėl tirštos, skanios ir šiltos sriubos?Norėtumėte pietums?Ši man labai patiko, teko vis pakartoti...Tikiuosi ir vyrui patiks?
 

  •   1 morka,
  • 1 svogūnas,
  • 2 lydekos filė gabaliukai ( apie 200 gr.),
  • 300 gr.krevečių,
  • 2 bulvės,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 1 sauja ryžių,
  • 0.5 stiklinės balto sauso vyno,
  • druskos, pipirų, petražolių,
  • 2 l.sultinio žuvies,
  • 3 šaukštai pomidorų padažo.
Į sultinį berti kubeliais pjaustytas bulves ir virti.
Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus ir apkepinti smulkintus svogūnus, morkas ir česnakus.Supilame vyną ir leidžiame jam nugaruoti.Sudėti visą šį mišinį į sriubą, berti ryžius ir vėl virti.Likus iki pabaigos 10 min.sudėti smulkinta žuvies filė, krevetes ir virti.Kai išverda, berkite prieskonius, žalumynus ir dėkite pomidorų padažą, išmaišykite ir leiskite pastovėti, kad skoniai susidraugautu.
   Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...