Aš šį skanumyną kepiau pailgoje formoje, tad vadinu pyragu, bet jeigu jūs kepsite torto formoj, jau visas tortas bus.
Biskvitams:
5 dideli kiaušiniai,
230 gr. cukraus,
1 arb.š. vanilės esencijos,
65 gr. aliejaus,
230 gr. miltų,
20 gr. kepimo miltelių.
Kremui:
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno,
180 gr. sviesto (82 proc. riebumo),
450 gr. grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo),
2 pakeliai grietinėlės standiklio,
50 gr. kokoso drožlių.
Biskvitų sulaistymui:
200 gr. vandens,
2 citrinų sultys,
2 arb.š. cukraus.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.
Biskvito sulaistymui visus produktus sumaišyti.
Biskvitams:
5 dideli kiaušiniai,
230 gr. cukraus,
1 arb.š. vanilės esencijos,
65 gr. aliejaus,
230 gr. miltų,
20 gr. kepimo miltelių.
Kremui:
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno,
180 gr. sviesto (82 proc. riebumo),
450 gr. grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo),
2 pakeliai grietinėlės standiklio,
50 gr. kokoso drožlių.
Biskvitų sulaistymui:
200 gr. vandens,
2 citrinų sultys,
2 arb.š. cukraus.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.
Biskvito sulaistymui visus produktus sumaišyti.
Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis.
Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis.
No comments:
Post a Comment