Sunday 11 December 2016

Minkšta vištiena raugintų kopūstų patele

   Šis receptas buvo gamintas senai, kai dar tik susikūriau  savo puslapį fb.Dabar vėl prikeliu naujam gyvenimui, nes toks dalykas negali pasimesti....
    Labai skanu, patiks visiems raugintų kopūstų mėgėjams.

500 gr. vištienos filė,
 0,5 l kefyro,
 pagal skonį pipirų,
 0,5 šaukštelio druskos, 
0,5 stiklinės miltų,
2 šaukštai krakmolo, 
2  kiaušiniai,
1 l.raugintų kopūstų.

Vištienos filė supjaustykite dviejų kąsnių gabaliukais. Pabarstykite pipirais ir užpilkite kefyru. Pastatykite šaltai porai valandų. Dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą ir druską. Gerai suplakite kiaušinius. Vištienos gabaliukus apvoliokite miltų ir krakmolo mišinyje. Tuomet kiaušinio plakinyje ir vėl miltų ir krakmolo mišinyje. Kepkite gerai nedideliame puode įkaitintame aliejuje, kol gabalėliai gražiai apskrus. (Vienu metu įdėkite tik kelis gabalėlius.)
Apkepiau,o tada į skardą dėjau sluoksnį raugintų kopūstų ir suguldžiau kepsnelius.Kišau į orkaitę 10 min.
Mėsytė gavosi minkšta,sultinga,tirpo burnoje.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...