Monday, 12 December 2016

Earl Grey arbatos keksas

   Aš labai džiaugiuosi, kad manę pakvietė prisidėti prie žurnalo Debesys komandos, nes jų dėka, pamėgau tokius derinius apie kuriuos nė nenutuokiau ir man atrodė nesiderina jie...Taip buvo ir su kepiniais, kuriuose yra arbatos arba mėsa su kava ar šokoladu...
    Šis keksas be proto skanus, minkštas ir lengvai padaromas.Patiks arbatų mėgėjams.




  • 2 Earl Grey arbatos maišeliai,
  • 60 ml.verdančio vandens,
  • 80 ml.pieno,
  • 150 gr.sviesto minkšto,
  • 150 gr.cukraus,
  • 3 kiaušiniai,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • 200 gr.miltų,
  • 250 gr.cukraus pudros glajui,
  • 3 šaukštai citrinos sulčių.
Arbatos pakelių turinį suberti į dubenėlį ir užpilti verdančiu vandeniu ir palikti kelioms minutėms, tada sumaišyti su pienu.
    Minkštą sviestą  išsukti su cukrumi.Įmaišyti po 1 kiaušinį.Suberti miltus, druską ir kepimo miltelius, išmaišyti, supilti arbatos mišinį.
    Supilti į skardą, kuriame kepsite ir kepti 180 C.temp.apie 20-30 min.

Kai keksas atves, aplieti glajumi.Iš cukraus pudros ir citrinos sulčių išsukti glajų.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...