Wednesday 14 December 2016

Balandėliai kitaip

   Aš rami...Universitete egzaminus išlaikiau, dovanas jau visiems supirkau, tiesa, vyrui dar nesupakavau 1 dovanos...Galiu atsipūsti.

    Šiandieną pas mus svečiuose balandėliai iš Turkijos virtuvė knygos.Kitokie, ne tokie kaip mes įpratę, bet verti išbandymui.


  • 1 nemaža Savojo kopūsto galva (galima ir kitokį naudoti),
  • 150 gr.ryžių (nevirtų),
  • 1 morka,
  • 1 svogūnas,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 1 paprika,
  • 1 pomidoras,
  • 2 šaukštai kedrinių pinijų,
  • pundelis krapų,
  • mažas žiupsnelis juodųjų pipirų,
  • lauro lapų.
  • druskos,
  • aliejaus,
  • 3 šaukštai pomidorų padažo.

Kopūstą gerai nuplauname ir dedame į didelį puodą, užpilame vandeniu. Dedame ant vidutinės ugnies ir kai užvirs verdame apie 5 minutes, tada nupjauname viršutinius lapus.Lapu nuimkite tiek, kiek darysite
balandėlių.
 Ryžius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite apie  15 min, tada nupilkite vandenį. Į smulkintuvą sudėkite nuluptą svogūną, česnakus, petražoles, supjaustytą papriką, pomidorą, 3-4 šaukštus aliejaus. Susmulkinkite iki smulkių gabalėlių.
Sumaišykite smulkintas daržoves su ryžiais, pagardinkite druska, pipirais,sudėkite kedrines pinijas .
Imkite kopūsto lapą, išpjaukite kietąją dalį ir uždėję įdarą, užlenkite kraštus, o tada susukite į ritinėlį. 
Puodo
 dugną apšlakstykite aliejumi ir tarkuota morka, sudėkite balandėlius. Ant viršaus dar uždėkite likusius nesuvyniotus kopūsto gabalėlius,kelis lauro lapus ir užpilkite vandeniu ir įdėkite pomidorų padažo, kad pilnai apsemtu. Dėkite ant viryklės ir kai užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite 25-30 min. 

Receptas koreguotas pagal manę, nes reikėjo šiam patiekalui dar džiovintų serbentų, bet pas mus tokių dar neteko matyti pirkti, tad neturėjau.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...