Super duper skanus pyragas.Man visi pyragai su varške skanūs, bet šis...Bus kartojamas ne kartą.
Jį kepu jau senai, bet su paprasta varškę, o šį kartą turėjau desertinės varškės, tad norėjau pabandyti su ja.Tirpo burnoje,buvo be galo minkštas o kitą dieną buvo tvirtesnis ir dar skanesnis.
  
Jį kepu jau senai, bet su paprasta varškę, o šį kartą turėjau desertinės varškės, tad norėjau pabandyti su ja.Tirpo burnoje,buvo be galo minkštas o kitą dieną buvo tvirtesnis ir dar skanesnis.
- 3 kons.persiko puselės,
 - 2 kiaušiniai,
 - 60 gr.cukraus (galite jo nedėti jeigu gaminsite su desertine varške),
 - 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės,
 - 1 šaukštelis kepimo miltelių,
 - 600 gr.desertinės varškės (galit naudoti rikota ar marskapone ),
 - 100 ml.grietinėlės,
 - 60 gr.manų kruopų,
 - sviesto formai patepti.
 
Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite išbrinkti 10-20 minučių.
Kol brinksta manų kruopos, dideliame dubenyje muškite kiaušinius, berkite cukrų, išplakite iki baltumo. Į kaušinių plakinį įmaišykite varškę, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę ir iš
brinkintas manų kruopas, išmaišykite.
brinkintas manų kruopas, išmaišykite.
Paruoštą masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą (aš naudojau atsegamą torto formą) ir dėkite į orkaitę įkaitintą iki 175 C temperatūros. Kepti 20 minučių. 
Po dvidešimties kepimo minučių pyragą ištraukite iš orkaitės, išdėliokite persikus ir vėl dėkite kepti , kepkite dar 30 min. 
Mano skarda buvo maža,tad ir proporcijos per pus sumažintos.Jei naudosite paprasta tortinę darykite iš dvigubos normos nei mano parašyta.


No comments:
Post a Comment