Wednesday 23 November 2016

Kataloniška vištiena

   Nemoku rašyti svajingų įrašų, nemoku ir tobulai išgauti nuotraukų, bet...Su laiku išmoksiu ir tikrai patobulėsiu.

    Džiaugiuosi, kad turiu ištikimų sekėjų ir labai džiaugiuosi nuo jų gavusi šiltus laiškelius į pašto dėžutę.Ačiū jums.

   Dalinuosi labai skaniu patiekalu, kuris mūsų šeimoje buvo puikiai įvertintas.Abejonių nėra, kad jis bus kartojamas ne kartą.


  •   2 vištų krūtinėlės (manau puikiai tiktu ir šlaunelių mėsa),
  • druska ir pipirai pagal skonį,
  • 1 didelis svogūnas,
  • 0.5 čili pipiro,
  • 1 didelė morka,
  • 3 skiltelės česnako,
  • 200 gr.šaldytų žirnelių,
  • 1 lauro lapas,
  • 1 šaukštelis dž.baziliko,
  • 250 ml.vištienos sultinio,
  • 300 gr.ryžių (naudojau Basmati).

Vištų krūtinėles  įtrinti druska ir  pipirais.Krūtinėlę supjaustyti nedideliais 1 kąsnio gabaliukais ir keptuvėje apkepti iki auksinės spalvos. Išimti iš keptuvės ir atidėti.
Į keptuvę pilti truputį aliejaus ir suberti smulkintus svogūnus, tarkuotą morką ir čili pipirą ir pakepinti kelias minutes, suberti česnakus ir dar pakepinti 2 min., paskui įpilti sultinį, įdėti laurų lapą, bazilikus. Padruskinti, pagardinti trupučiu pipirų ir užvirti. Tada suberti ryžius. Ugnį sumažinti, keptuvę uždengti ir troškinti 10 min.
Krūtinėles dėti į troškintuvą, o ant jų sukrėsti daržovių mišinį, uždengti ir troškinti dar 10 min. Maišant suberti žirnelius ir sumažinus ugnį ir toliau troškinti , kol  ryžiai ir žirneliai suminkštės.
Pabaigus gaminti išimti lauro lapą.



Šaltinis:Laisvalaikis virtuvėje.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...