Friday 18 November 2016

Rudens sriuba

    Pas mus kaip mano močiutė sako: dangus su žeme maišosi...Iš tikro tokiu oru net nosies nesinori kišt lauk.Sniegas, lietus, vėjas...Belieka mėgautis karšta sriuba.

   Ši sriuba mano užrašuose yra nuo tų laikų, kai dar pliurpdavau viename mamų forume.Tais laikais maisto temoj tokių perliukų būdavo...Tai va, ši sriuba iš tų senų gerų laikų...
   Labai skani (negaliu sustoti valgyti ).Jei įdėsite čili pipiriuko, oi kaip ji jus užkaitins...
Tad, imam šaukštus ir pirmyn...



  • 1 l.sultinio (naudojau daržovių iš kubelio),
  • 2 morkos,
  • 1 svogūnas,
  • 4 skiltelės česnako,
  • 2 nukaulintos vištos blauzdelės,
  • 2 bulvės,
  • 6 karnišonai (maži agurkėliai marinuoti),
  • 100 ml.pomidorų padažo,
  • aliejaus kepimui,
  • prieskonių pagal poreikį ( aš nedėjau, nes druskos buvo sultinyje, plius pyliau agurkų skysčio truputį).
Į sultinį beriame kubeliais pjaustytas bulves ir verdame.
Vištieną susmulkiname nedideliais gabaliukais ir apkepiname aliejuje.Dedame į sultinį.Toje pačioje keptuvėje apkepiname smulkintą svogūną, tarkuotas morkas ir išspaustus česnakus.Dedame į sriubą ir verdame kol bulvės bus minkštos.Iki virimo pabaigos likus 5 min.dedame pomidorų padažą, smulkintus
agurkėlius ir įpilame truputį agurkėlių skysčio.Paragaujame, jeigu trūksta prieskonių tada įdedame ir jų.
     Valgant įsidėjome grietinės ir užbėrėme smulkintų krapų.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...