Friday 18 November 2016

Riešutiniai sausainiai

   Šie sausainiai išvaizdos prasme nėra idealūs, nes dedami smulkinti riešutai ir sausainiai gaunasi banguoti, bet skonio prasme jie priverčia atsikandus gabaliuką užsimerkti.
    Lengvai paruošiami, tad galite greit susisukti jei svečiai jau stuksena į duris.


100 gr. cukraus,
1 kiaušinis,
100 gr.sviesto,
120 gr.riešutų (naudojau graikiškus),
200 gr.miltų,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.
  
Minkštą sviestą išplakti iki purumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.Įmušti kiaušinį ir dar paplakti, kol masė pašviesės.Sudėti smulkintus riešutus (aš juos su kočėlu padaužiau) ir gerai išmaišyti.Palaipsniui pilti miltus ir minkyti tešlą.Suminkyti nelimpančia prie rankų tešlą ir dėti į šaldytuvą 30 min.
    Stalą pabarstyti miltais ir iš tešlos kočioti lakštą 0.5 cm.storio.Su norima formele išspausti sausainius, dėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti 170 C.temp.apie 8- 10 min.


    Iškepusius atvėsinti skardoje.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...