Monday 19 April 2021

Sūrio spurgos



 300 g "Mocarela" sūrio

300 g "Philadelphia" sūrio su jelepeno pipirais

300 g "Gouda" sūrio

3 šaukštai marinuotų jelepenų(pas mus jie pjaustyti griežinėliais)

1 šaukštelis jelepenų marinato

3 kiaušiniai

5-6 šaukštai miltų

5-6 šaukštai džiuvėsėlių

Sutarkuokite sūrius, dėkite "Philadelphia" su jelepenais, smulkintus jelepenus, pilkite marinatą ir gerai išmaišykite.

Drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus (graikiško riešuto dydžio) ir dėkite į šaldytuvo kamerą 15-20 min.

Puode įkaitiname aliejų.

Sūrio kamuoliukus apviliojame miltuose, kiaušinio plakinyje, džiuvėsėliuose ir dedame į verdantį aliejų.Verdame 2-3 min.

p.s.Philadelphia sūrį galite keisti rikota, jelepeno kiekį nustatykite tokį, kokį aštrumą mėgstate.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...