Kažkada googlinau apie antieną ir sužinojau tai, kad amerikiečiai, anglai nevalgo antienos, nes tai yra sumedžiojami paukščiai ir jie priskiriami žvėrienai, nes yra medžiojami. Štai ir paslaptis, kodėl gyvenant Anglijoje neteko matyti pirkti prekybos centre nei triušienos, nei antienos.
Na o namuose auginta arba pirkta Baltic Larus elektroninėje parduotuvėje antiena nėra priskiriama žvėrienai, nes jos nėra sumedžiotos. Vaikystėje augau kaime, močiutė augino antis, bet tikrai nepamenu jų skonio(netikiu, kad augino jas tik dėl didelių kiaušinių, matyt ir valgydavome jas), tačiau dabar atrandu malonumą gaminti ir valgyti antieną.
Mano vyras dievina Pekino antį, tad ateityje būtinai išbandysiu ir namuose tai.\
O dabar dalinuosi puikiu Tailandietišku antienos salotų receptu. Jei norite, kad salotos būtų išties skanios, siūlau kepti anties krūtinėlę keptuvėje, kol išbėgs riebalai ir krūtinėlės odelė bus plona ir traški.
6 asmenims,15-20 min.
500 g Lapino puota šviežios ančiukų filė su oda
200 g salotų lapelių(naudojau sultenes)
pundelis šviežių kalendros lapelių
kelios mėtų šakelės
1 nedidelis agurkas
keli vyšniniai pomidorai
1/2 raudonojo svogūno
Užpilas:
6 skiltelės česnako
3 aitrios paprikos
5 šaukštai citrinos sulčių
3 šaukštai žuvies padažo
1 šaukštas cukraus
3 "Thai sweet chilli" padažo(galite keisti kitu saldžiarūgščiu padažu)
Užpilui sutriname česnako skilteles ir sumaišome su likusiais ingredientais.
Antieną kepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol iškeps ir apskrus.
Į lėkštes dedame salotų lapelius, smulkintus agurkus, pomidorus, svogūnus, žalumynus. Sudedame pjaustytą antieną, pašlakstome užpilu.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment