Friday, 5 June 2020

Žuvies kotletai pagal lenkus

Prisipažinsiu, žuvies patiekalai pas mus nėra taip dažnai kaip norėčiau. Negaminu dažnai jos, nes vaikai nemėgsta irniekaip negaliu įkalbėti paragauti.
Tačiau aš su vyru labai mėgstame žuvį.
Lenkijos savaitei ieškojau žuvies recepto ir man pavyko rasti tokį, kuris skanus, greitai pagaminamas ir nereikia jokių keistų produktų. Tikiu, kad viską rasite savo namuose.
Žodžiu puikus receptas-gelbėtojas, kai reikia čia ir dabar.

12 vnt. apie 30 min.

500 g baltos žuvies filė
350 g virtų bulvių
2 šaukštai pieno
50 g permezano sūrio
2 skiltelės česnako
1 šaukštas "Dižono" garstyčių
1 kiaušinis
druskos
maltųjų pipirų
žiupsnelis prieskonių žuviai(naudojau "Vegeta natur" žuviai)
aliejaus kepimui
džiuvėsėlių apvoliojimui

Sumalkite žuvies filė ir virtas bulves. Sudėkite tarkuotą sūrį, garstyčias, pieną, kiaušinį, išspauskite česnako, pagardinkite druska bei pipirais, sudėkite žuvies prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite nedidelius kotletukus.
Dėkite į šaldytuvą 15 min.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Kotletus apvoliokite džiuvėsėliuose ir kepkite keptuvėje su aliejumi, kol gražiai paskrus ir iškeps.
Valgykite su norimu garnyru.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...