Ar esate girdėję apie Izabelės namai antikvariatą?
Aš jau ne pirmą kartą savo maistą fotografuoju būtent Izabelės induose. Tai ne tik gražūs indai, bet indai su istorija, ne masinės gamybos. Jų tikrai nerasite pas dar kelias savo drauges virtuvėje. Tai vienetiniai indai.
Izabelės namus sukūrė dvi vaikystės draugės, kurios kaip ir aš išprotėjusios dėl gražių senovinių indų, interjero detalių, baldų... Visa tai ir dar daugiau, rasite Izabelės namai.
Papasakojau istoriją apie nuostabią lėkštę, kurioje tiekiu salotas, tad dabar metas papasakoti ir apie salotas/mišrainę.
#KarantinoSkoniuKeliones šiandien baigia kelionę po Lenkiją ir aš skubu pasidalinti silkės salotomis. Pas manę tinklaraštyje silkės receptų yra tiek daug, kad galėčiau išleisti knygą vien tik silkės receptų. Kas žiūrėjote LaMaistas laidą apie silkes, girdėjote tikriausiai kaip sakiau, kad silkės, kaip ir juodos duonos pas manę turi būti visada. O kur dar istorijos apie silkę ir kuo skiriasi patinėlis nuo patelės... Žodžiu ne apie tai dabar...
Šios silkės receptas užrašytas pas manę užrašų knygelėje guli jau senai ir tik dabar pagaminau.
Joje tiek daug skonių, bet visumoje ši silkė- TO-BU-LA.
Lenkai ją dažniausiai valgo švenčių metu, tad kodėl mums nepasigaminus šiandien, Tėvo dienos proga?
Tėčiai, su jūsų diena.
6 asmenims, 20 min.
700 g virtų su lupena bulvių
4-5 silkės filė
2 nedideli obuoliai
1 svogūnas
4 virti kiaušiniai
5 rauginti agurkai(vidutinio dydžio)
1 šaukštelis smulkintų krapų
Užpilas:
2 šaukštai rapsų aliejaus
4 šaukštai majonezo
1 šaukštas Dižono garstyčių
1/2 šaukšto medaus
druskos ir pipirų pagal skonį
Užpilui visus produktus sumaišome ir atidedame į šoną.
Virtas bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Tokio pat dydžio kubeliais supjaustome ir visus likusius ingredientus. Sudedame į dubenį ir išmaišome.
Užpilame užpilu, beriame smulkintus krapus ir išmaišome.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment