Wednesday, 6 May 2020

Austriška česnakų sriuba

Labas rytas!
Atskubu pas jus su nauju receptu, kuris yra iš mūsų kelionės po Austriją su #KarantinoSkoniuKeliones.
Česnakų gerbėjai sukluskite. Ši austriška česnakų sriuba yra lengviausiai pagaminama ir greičiausiai suvalgoma, kokią kada nors esate bandę. Ji turtingo skonio, kreminė ir akimirksniu suvalgoma.

2 asmenims, 20 min.

10 skiltelių česnako
2 šaukštai miltų
150 ml pieno
3 šaukštai sviesto
0.5 l vištienos sultinio
2 šaukštai smulkintų petražolių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
2 riekės baltos duonos
1 šaukštas aliejaus

Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
Kepimo indą ištiesiame kepimo popieriumi, sudedame duonos riekeles, pašlakstome aliejumi ir paskrudiname orkaitėje apie 5-7 min.
Puode ištirpiname sviestą ir pakepiname smulkintus česnakus. Kepiname apie 3-5 min, kol pasklis malonus česnakų aromatas, bet česnakai neparuduos. Suberiame miltus ir išmaišome. Turi gautis kreminė masė. Tuomet maišant palaipsniui supilamas pienas. Kada pienas supilamas, pilkite vištienos sultinį, išmaišykite ir palikite virti, kol sriuba pradės burbuliuoti. Pagardiname druska bei pipirais.
Išjungiame viryklę ir sudedame smulkintas petražoles.
Sriubą supilstome į dubenėlius ir uždedame krudintos duonos kubelių.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...