Monday 6 April 2020

Takų skonio avokadai

Šiandien startuoja dar viena akciją, kurioje viso karantino metu keliausime po skirtingas šalis ir gaminsime po vieną ar du tos šalies patiekalus.
Šiandien mes keliausime į tolimąją ir lietuviams vis dar egzotišką Meksiką. 
Meksikiečių virtuvė įvairi, nuo takų, enčiladų, kasadilijų iki gorditos, čilakilės.
Juokaujama, kad meksikiečiai visur deda čili pipirus ir žaliąsias citrinas.
Būti vegetaru Meksikoje nėra lengva, nes maistas ten toks skanus.
Kaip mums sekėsi visoms trims keliauti po šią virtuvę, galite pamatyti Bajalių skanios istorijos ir Laura fb puslapiuose. O IG mūsų darbus sekite #KarantinoSkoniuKeliones
Nežinau kur keliausim kitą savaitę, bet dabar dalinuosi savo meksikietišku patiekalu, kuris mano šeimai labai patiko. Tikiu, kad visiems avokadų gerbėjams irgi patiks.
O gal norėsite šiuo skaniu patiekalu nudžiuginti namiškius per šv.Velykas?

8 vnt., 25 min.

4 avokadai
1 laimo sultys
1 šaukštas aliejaus
1 nedidelis svogūnas
450 g jautienos faršo
1 šaukštas tako prieskonių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
1 aitrioji paprika
~100 g sūrio
keli  lapai salotų
patiekiant 8 šaukšteliai padažo(grietinė sumaišyta su majonezu)

Avokadus perpjauname per puse, išimame kauliukus, su šaukštu išimame šiek tiek minkštimo(pagiliname duobutes įdarui) ir pašlakstome laimo sultimis.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame smulkintą svogūną. Pakepiname, kol svogūnas suminkštėja ir sudedame jautienos faršą. Maišant kepiname, kol mėsa iškeps. Suberiame takų prieskonius, druską, pipirus, smulkintą aitriąją papriką ir išmaišius pakepiname dar kelias minutes.
Faršu įdarome avokadų puseles, uždedame smulkintus salotų lapelius, užtarkuojame sūrio.
Tiekiant uždedame po šaukštelį padažo.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...