Monday 6 April 2020

Akcija"Turime kiaušinius"

Mano vaikystė ir paauglystė prabėgo kaime pas močiutę, kur kasdien mačiau būrius laisvėje vaikštančių vištų ir kitokių naminių paukščių. Mačiau kaip jos lesioja žolytę,bėgioja ar tupi priešais saulę. 
Deja, bet narvuose gyvenančios vištos tokios "prabangos ir malonumo" neturi, nes čia narvuose jos turi tik A4 lapo formato dydžio plotą. Įsivaizduojate savo mylimą augintinį tokiame plote leidžiantį dienas?
Šios Velykos daugumai iš mūsų bus kitokios(juk karantinas), bet jos gali būti kitokios ir dėl dar kitos priežasties. Kviečiu visus neabejingus gyvūnų gerovei apsipirkti atsakingai ir atsisakyti kiaušinių, pažymėtų numeriu 3,nes tokie kiaušiniai yra gaunami iš žiauriomis sąlygomis auginamų vištų, kurios tokiom sąlygom auginamos ir patiria daug streso bei ligų.
Kartu su kitais virtuvės žmonėmis jungiuosi į "Tušti narvai" komandos akciją, skatinančią atsisakyti kiaušinių numeris 3.
Tikiu, kad šis įrašas privers susimąstyti ir pagalvoti:ar būsime sveiki ir laimingi per kito skausmą ir kančias?
Mes #turimekiausinius! O jūs?
Daugiau informacijos rasite:www.turimekiausinius.lt


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...