Thursday 23 January 2020

Vištienos kotletai su obuoliu

Niekas dar niekada nepasakė-nenoriu aš kotletų. Visi juos mėgsta. Mėgstu ir aš. Valgome tikrai retai, bet mėgstame tokius iš vaikystės su salotomis ir bulvių koše :)
Kaip pagaminti purią lyg debesėlis bulvių košę jau esu rašiusi, o šį kartą dalinuosi labai skanių kotletų receptu.
Minkšti, skanūs, greitai pagaminami... Obuolys šiems kotletams suteikė tikrai gerą skonį. Prisipažinsiu-tokių dar nebuvau gaminusi, o jums gal tai nėra naujiena.
Štai ir idėja pietums :)

4 asmenims, apie 30 min.

500 g vištienos faršo
1 obuolys
1 svogūnas
1 nedidelė morka
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
žiupsnelis druskos
 aliejaus kepimui

Į vištienos faršą įtarkuojame nuluptą obuolį. Smulkintą svogūną ir tarkuotą morką pakepiname šlakelyje aliejaus. Kai daržovės suminkštės ir pravės-sudedame į faršą. Įmušame kiaušinį, suberiame druską, rūkytą papriką ir gerai išmaišome masę.
Formuojame kotletukus ir kepame iš abiejų pusių keptuvėje su aliejumi, kol kotletai iškeps.


2 comments:

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...