Tuesday 21 January 2020

Greitos užkandėlės su silke

Jei nuo žemės paviršiaus dingtų bulvės ir silkė - mesčiau valgyti. Tikrai, nes savo virtuvės neįsivaizduoju be jų. Na dar trečias dalykas į kompanija, tai juoda duona.
Šiuos užkandukus/sumuštinukus gamino Vylius, kurį kiekvieną sekmadienį galite pamatyti LaMaistas laidoje ir man taip patiko, kad nusprendžiau atkartoti namuose.
Nežinau kaip jums, bet man jie tokio skanumo, kad nenurimau, kol visų nesuvalgiau. Svarbiausia-išsirinkite skanią silkę, nes ji viso šio patiekalo "vinis" :)
Ar gaminsiu dar? Net nekyla klausimų-tikrai taip. Ir jums rekomenduoju išbandyti.

2 asmenims, apie 5 min.

120 g silkės
6 vnt marinuotų kornišonų
2 riekės duonos
1-2 šaukštai tepamo sūrio(naudojau su česnakais)
keli rukolos lapai
aliejaus

Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir paskrudinti duoną.
Šiltas duonos riekeles aptepame sūriu.
Silkę nusausiname ir supjaustome griežinėliais. Dedame po kelis lapelius rukolos ant duonos, tada kelis griežinėlius silkės ir ant viršaus sudėliojame kornišonus.
Skanaus.


Idėja matyta LaMaistas portale, bet pagaminta pagal mano skonį.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...