Sunday 19 January 2020

Ryžiai su grybais troškinti orkaitėje

Vakar su draugais sode atidarėme šašlykų kepimo sezoną, o šiandien taip kukliai dalinuosi ryžių receptu.
Esu minėjusi, kad mažoji nevalgo mėsos, tad namuose tenka gaminti du patiekalus arba gaminti daugiau be mėsos. Šis patiekalas iš tos serijos, kur mėsa nereikalinga.
Patiekalas sužavėjo savo paprastumu ir skanumu. Darbo nėra daug, produktai irgi randami kiekvienos šeimininkės namuose.
Tad užuot praleidę daug laiko prie puodų, siūlau pasigaminti greitus pietus ir daugiau laiko praleisti su šeima.

6 asmenims, 45 min.

650 g pievagrybių(naudojau baltus ir rudus)
50 g  sviesto
2 skiltelės česnako
2 nedideli šalotai
1-2 morkos
1.5 stiklinės ryžių
375 ml sultinio(vištienos arba daržovių)
315 ml vandens
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
1 šaukštelis dž. čiobrelio

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintus grybus, česnakus, šalotus ir tarkuotas morkas. Pagardiname druska bei pipirais.
Į troškinimui skirtą indą(arba kitą tinkamą dėti į orkaitę) sudedame daržoves,paskleidžiame per visą plotą ryžius, užberiame čiobrelius, supilame sultinį,vandenį ir uždengę dangčiu, puodą dedame į orkaitę. Kepame 30-40 min., kol ryžiai tampa minkšti ir birūs.
Prieš tiekiant užbarstome žalumynų.
p.s. jei kepimo metu per greitai susigėrė skystis, o ryžiai dar kieti-dapilkite vandens ar sultinio.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...