Wednesday 15 January 2020

Vištiena užkepta fetos sūriu

Kai grįžti nuvargęs po darbų, tikrai mažiausiai norisi virtuvėje praleisti valandą, kad šeimai paruoštum vakarienę, o paskui ją tvarkant. Oi ne, mes už greitas vakarienes. Pageidautina, kad ir kuo mažiau indų būtų :)
Idėja rasta IG., tobulinta pagal mano poreikius ir fanale turime ne tik greitai paruoštą, bet ir skanią vakarienę.
Garnyrui galima išsivirti ryžių, bet mums užteko tiesiog salotų (tipo kūdinamės :P )

500 g vištienos filė
2 saldžios paprikos(pas manę oranžinės)
2 nedideli svogūnai
2 morkos
5-6 pievagrybiai
1 česnako skiltelė
200 g fetos sūrio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
1/4 šaukštelio čili pipiro drožlių
aliejaus kepimui

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintus svogūnus, česnaką ir tarkuotas morkas. Sudėti plonomis juostelėmis pjaustytas paprikas, grybus ir pakepinti dar kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
Išimame daržoves iš keptuvės ir sudedame vieno kąsnio gabaliukais smulkintą vištienos filė. Kepame apie 5 min., kol vištiena apkeps. 
Į kepimo indą sudedame vištieną sumaišyta su keptomis daržovėmis, pagardiname druska, pipirais, čili drožlėmis ir užarstome smulkinta feta. Dedame į orkaitę ir kepame 200 C. apie 10 min., kol sūris apskrus.
Valgome su norimu garnyru.


Šaltinis:Karina iš IG.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...