Sunday 15 September 2019

Saldžiarūgštis tofu ananase

Ar esate valgę tofu? Gėda prisipažinti, bet aš iki šiol nebuvau jo ragavusi. Kai man parašė atstovė iš Sojalita ir pasiūlė išbandyti tofu, sukilo dvejopi jausmai. Ir smalsu koks skonis, ir išsigandau, kad nemokėsiu jo paruošti tinkamai. Tačiau smalsumas nugalėjo ir sutikau priimti lauknešėlį.
Kaitina tie pirmi kartais nors tu ką, kad ir kiek metų bebūtum. 
Ilgai galvojau ką pagaminti su šiuo produktu ir bijojau, kad nesigaus. Tačiau pergyvenau be reikalo. Vyras čepsėjo laimingas, o mažoji pareiškė, kad nuo šiol jai tik taip gaminčiau pietus :)
Taigi, tofu yra pagamintas iš sojų pupelių, tad puikiai tinkamas ne tik visavalgiams, bet ir veganams.
Receptas genėtinai paprastas, lengvai pagaminamas, o skonis-puikus. Patiks visiems azijietiško maisto gerbėjams ir ne tik jiems :)

2 asmenims, apie 30 min.

1 ananasas
150 g tofu su prieskoniais
2 šaukštai kokosų aliejaus
2 šaukštai sojų padažo
1 laimo vaisius
2 šaukštai agavų syrupo
1 šaukštas sezamų aliejaus
pagal skonį čili pipirų drožlių
keli svogūno laiškai

Ananasą perpjauname pusiau ir išskobiame vidų.
Tofu supjaustome kubeliais. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Į skardą dedame kokosų aliejų ir tofų kubelius, dedame į orkaitę ir kepame 180 C. apie 5 min., tuomet apverčiame ir dar tiek pat pakepame.
Prikaistuvyje sumaišome sojų padažą, agavų syrupą,sezamų aliejų, išspaudžiame laimo sultis, suberiame pipirų drožles ir pakaitiname, kol viskas susijungs į vientisą masę. Sudedame tofu kubelius, smulkintą ananaso minkštimą ir išmaišome, kad pasidengtu lipnia mase. 
Dedame tofu ir ananasų gabaliukus į išskobtą ananasą. Pabarstome pipirų drožlėmis, smulkintais svogūno laiškais.
Skanu ne tik veganams.


Receptas sukurtas draugaujant su Sojalita.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...