2019 m. rugpjūčio 10 d., šeštadienis

Itališkas karštas šokoladas

Aš jau mintyse esu Lt. Tiek prisiplanavau pamatyti, aplankyti, kad tos savaitės pralėks akimirksniu.
Beliko priduoti darbus žurnalams, parašyti vieną straipsnį ir pačiai sudalyvauti viename interviu. Žodžiu turiu dar ką veikti iki atostogų.
O kol už lango tikras ruduo, metas pasimėgauti karštu šokoladu.
Tai tikras itališkas receptas, kuris mano šeimai labai patiko, o man buvo šiek tiek saldoka.

2 asmenims, 5 min.

120 g pieniško šokolado
300 ml pieno
1 šaukštas kakavos
1 šaukštas cukraus( kitą kartą mažinčiau)
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo

Prikaistuvyje ištirpinkite šokoladą su dviems šaukštais pieno. Kai šokoladas ištirps, palaipsniui supilkite plona srovele pieną(1-2 šaukštus pieno pasilikite) ir maišykite pastoviai mediniu šaukštu. Įmaišykite kakavą ir cukrų, maišykite, kol viskas susijungs.
Į puodelį suberkite krakmolą, užpilkite pasiliktu pienu ir maišykite, kol ištirps. Palaipsniui supilkite ištirpinto krakmolo masę į karštą šokoladą ir išmaišykite.
Supilstykite į puodelius.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą