Tuesday, 16 October 2018

Balandėliai su vištienos krūtinėle.

Žinot, labai džiaugiuosi, kad rašau tinklaraštį ir savo tinklaraščio  krikštamote galiu vadinti Jolita, kuri irgi rašo maisto tinklaraštį. Per tą laiką pastebėjau ir nuotraukų pagerėjimą, ir skonių naujų atradimą, įvairių projektų atsiradimo ir... pavydo, bet tai manęs nestabdo, priešingai, skatina eiti tolyn.
Smagu, kad ir jūsų skaičius auga. O aš pasistengsiu ir toliau džiuginti jus skaniais ir paprastais receptais, kurie būtų prieinami visiems.
Šiandieną mano virtuvėje balandėliai. Sakysit:o kas čia tokio? Nieko, tiesiog jie skiriasi nuo mums įprastų tradicinių balandėlių su faršu. Šie balandėliai su vištienos krūtinėle. 
Tiesa, galite naudoti ir triušieną, kiaulienos sprandinę ar net jautieną.

4 asmenims, apie 1.5 val.

4 paruoštų kopūsto lapų,
2 vištienos krūtinėlės,
druskos,
50 gr. sviesto,
1 šaukštelis rūkytos paprikos,
žiupsnelis aitriųjų paprikų miltelių,
2 šaukštai aliejaus,
200 ml. vištienos sultinio,
1 svogūnas,
2 morkos,
4  pievagrybiai.

Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkintus svogūnus, pievagrybius ir vieną tarkuotą morką.
Vištos krūtinėlę padalinkite į dvi dalis, išmuškite plonai. Pagardinkite druska,rūkyta ir aitriąja paprika, pašlakstykite aliejumi.
Padėkite išmuštą vištienos krūtinėlę ant kopūsto lapo, uždėkite kepintų daržovių ir pievagrybių mišinio.
Suvyniokite balandėlius kaip įprastai.
Sutarkuokite likusia morką ir sudėkite į indo dugną. Ant viršaus uždėkite balandėlius, supilkite sultinį, įdėkite sviestą ir uždengę indą folijos lakštu  dėkite į orkaitę. Kepkite apie valandą 180 C.
Tiekite su bulvėmis.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...