Wednesday 1 August 2018

Su vaisiais kepta višta.

Jei kylą minčių kokį patiekalą paruošti, kad būtu paprasta, skanu ir visiems sukeltumėte nuostabą, tai turiu pasiūlymą: išsikepti vištą su vaisių įdaru.
Vaisiu galite naudoti pagal savo skonį arba tai, kokių turite, bet aš rekomenduoju būtent taip.

 6 asmenims, apie 4 val.

1.5 - 2 kg. višta,
2 saujos dž. slyvų,
2 saujos razinų,
1/2 apelsino,
1 obuolys,
1/2 citrinos,
druska, pipirai ir vištienos prieskoniai pagal skonį.

Vištieną nuplauname, nusausiname ir gerai ištriname druska, pipirais ir vištienos prieskoniais tiek iš išorės, tiek viduje. Suvyniojame į foliją ir padedame į šaldytuvą bent jau valandai pasimarinuoti.
Slyvas, razinas dedame į dubenį, sudedame didesniais kubeliais supjaustytus obuolį, apelsiną ir citriną ( su visom žievelėm paliekame, tik prieš tai gerai nuplaunamę) ir gerai sumaišome.
Vištą prikemšame vaisių įdaru ir dedame į kepimo skardą.
Kepame apie 1.5 - 2 val. 180 C. temp.orkaitėje. 
Jeigu višta skrunda greitai, pridenkite folija.
Valgykite su pasirinktu garnyru. Mano šeimai patiko su ryžiais virtais sultinyje.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...