Wednesday 1 August 2018

Marokietiška kalafiorų sriuba su obuoliais.

Ši sriuba sudomino neįprastu deriniu. Niekada nesu derinusi vaisių su daržovėmis ir cinamonu. Šį kartą norėjau išbandyti kažką įdomaus ir skanaus.
Sriubą skieskite sultiniu tiek, kokio tirštumo norėsite jos.  Obuoliai sriubai suteiks malonę rūgštelę, bet jų nepadauginkite, nes tada obuoliai užgoš kitus skonius.
Su vyru šią sriubą įvertinome tikrai gerai, nes egzotikos kartais norisi ir savoje virtuvėje.

 3- 4 asmenims, apie 40 min.

2 šaukštai aliejaus,
2 svogūnai,
4 morkos,
2 bulvės,
2 obuoliai ( nulupti ir išimti sėklalizdžiai),
3 skiltelės česnako,
1 šaukštelis tarkuoto imbiero,
1 nedidelis  žiedinis kopūstas,
500 ml. daržovių arba vištienos sultinys,
1 šaukštelis cinamono,
1/2 šaukštelio saldžios paprikos miltelių,
1 šaukštelis kumino,
1 žiupsnelis druskos,
1 žiupsnelis maltų šviežių pipirų.

Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintus svogūnus ir morkas. Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir patroškinkite maišant , kol šiek tiek paminkštės. Kai daržovės suminkštės, sudėkite smulkintus česnakus, kubeliais pjaustytus obuolius, imbierą ir visus prieskonius.Kepinkite kelias minutes, kol pasklis skanus kvapas, o daržovės šiek tiek paskrus.
Suberkite žiedynais išskirstytus kalafiorus, užpilkite sultiniu ir virkite apie 10 min., kol bulvės bus išvirusios.
Išvirus sriubai ją nukoškite per kiaurasamtį ir visas daržoves sutrinkite. Sultiniu praskieskite iki norimo tirštumo.
Skanaus.


Šaltinis:Nidos receptai, bet pritaikiau savo skoniui įdėdama bulvių :)

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...