Sunday 5 August 2018

Lietiniai su daržovių įdaru.

Iš tos pačios serijos:lengva, greita ir skanu.
Šiuos blynus galima sušaldyti ir kai nėra laiko tai tik ištrauki iš šaldiklio, pakepini keptuvėje arba ant grilio net ir valio, pietūs ant stalo.
Valgyti galite su padažu kokį mėgstate ar koks šiuo metu po ranka.
Daržoves galite keisti pagal poreikį ir skonį.
Dalinuosi receptu, kurį išbandė mūsų šeima ir kuris patiko visai šeimynai nuo mažiausio iki didžiausio.

Tešla:
8 šaukštai miltų,
200 ml. vandens,
1 kiaušinis,
2 šaukštai aliejaus,
druskos pagal skonį.

Įdaras:
2 morkos,
1/2 saldžios paprikos,
1/4 mažos cukinijos,
1/2 svogūno,
1-2 pievagrybiai,
šiek tiek aitrios paprikos miltelių,
druska,
malti pipirai.

Susmulkiname daržoves ir pievagrybius įdarui.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname smulkintas daržoves, grybus, beriame druską ir pipirus. Troškiname, kol visos daržovės suminkštės.
Atidedame į šoną.
Ruošiame tešlą:dubenyje išplakame kiaušinį su druska ir aliejumi. Supilame vandenį ir suberiame miltus. Gerai išplakame.
Įkaitiname keptuvę ir patepame ją aliejumi, pilame tešlą ir kepame per visą keptuvę blyną.
Tik iškepame blyną ir pabarstome aitriosios paprikos milteliais ( nepadauginame), dedame įdarą ir susukame arba sulankstome.
Į keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname blynus.
Skanaus.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...