Sunday 5 August 2018

Josvainių virtiniai.

Jau ne pirmą kartą nutinka toks dalykas, kad dėl man neaiškių priežasčių tenka gelbėti prie galiojimo pabaigos einančius produktus, kurie mano šaldytuve užima genėtinai garbingą vietą. Šį kartą "išprotėti" baigė varškė, tad teko sukti galvą, kaip ją panaudoti įdomiai.
Prisiminiau pas blogerę Kristiną matytus virtinius, kurie buvo pavadinti "Josvainių virtiniai", o aš paauglystėj tame krašte lankydavausi pas savo pusseseres, tad galvoju reikia perkelti šį patiekalą į savo virtuvę ir taip išgelbėti ponią varškę nuo "išprotėjimo".
Kristina minėjo, kad šiam patiekalui naudojamas peletrūnas, bet dėja, dėja... tokio neradau pas save.
Taigi, kaip žinote pas manę kartą į savaitę būna lietuviški patiekalai, tad drįstu ir šiuos virtinius priskirti jai.
Padažą naudokite kokį mėgstate: spirgiukų, grietinės ar kaip mano vaikas mėgsta su sviestu tik.
Rekomenduoju naudoti riebią varškę, o dar geriau naminę.


6 asmenims, laikas apie 1.5 val.

2.5 - 3 st. miltų,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos,
vandens.

Įdaras:
450 gr. riebios varškės,
1 didelė virta su lupenom morka,
žiupsnelis smulkinto peletrūno ( jei naudosite),
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.

Į didelį dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį. Stiklinėje drungno vandens ištirpinkite žiupsnelį druskos ir pamažu pildami minkykite tešlą. Vandens viso gali ir neprireikti. Tešla turi nelipti prie rankų, nelabai minkšta ir nelabai kieta. Jeigu ji drėgnesnė nei norėtumėte įberkite dar šiek tiek miltų. Suminkykite tešlą į kamuolį, uždenkite maistine plėvele ir pusvalandį pabrinkinkite, kad taptu elastingesnė.
Įdarui varškę pertrinkite per sietelį, dėkite nuluptą ir smulkia tarka sutarkuotą morką, smulkintus peletrūnus, įmuškite kiaušinį ir berkite druską. Viską gerai išmaišykite, kad masė taptu vientisa.
Tešlą padalinkite į 2 - 3 dalis. Stalviršį pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlos lakštą. Stiklinės pagalba išspauskite apskritimus, į vidurį dėkite po šaukštą įdaro, suformuokite virtinį ir  šakutės pagalba prispauskite šonus.
Virtinius dėkite į verdantį ir lengvai pasūdytą vandenį ir nuo užvirimo momento pavirkite 2 - 4 min. ir išgriebkite.
Valgykite su pasirinktu padažu.



Šaltinis:Su šaukštu aplink pasaulį.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...