Sunday 1 July 2018

Kavos keksiukai su kavos skonio kepurėle.

Man nepatinka skubėti. Man patinka viską susiplanuoti ir step by step viską įgyvendinti, būtu gerai, kad nors trečdalį tų savo planų pavyktu paversti realybe.
Nemėgstu skubomis visko daryti ir per prievartą, iš pareigos, nes tada suveikia taip, kad niekas nesigauna. Užtat visada visiems sakau:nėra nuotaikos, nekiškit nosies į virtuvę, nes tada tikrai nesigaus tas rezultatas, kurio tikiesi ir nusivilsi. Sakau iš savo patirties, nes man visada taip būna.
 Šie keksiukai buvo kepti mokyklos šventei, kuri buvo vakar. Kaip minėjau, buvau savanorė ir vietoje 30 min. pagalbos, aš praleidau visą dieną, nes taip patiko ir buvo gera daryti gera kitiems. Kasmet mūsų mokykloje (vaikų) būna šeimos šventė, kada visi susirenka su šeimomis. Visi paaukoja kažką:kas knygas, kas žaislus, kas savo laiką ar kaip aš... kepinius. Visi perka daiktus, valgo, dalyvauja žaidimuose, o surinkti pinigėliai atitenka tam tikram proektui. Šį kartą visi pinigėliai atiteks naujai mokyklos žaidimų aikštelei.
Žodžiu buvo taip smagu, kad grįžau tokia nuvalgusi ir pilna emocijų, kad teko kristi į lovą pailsėti. Žinau, kitais metais aš ir vėl ten dalyvausiu :)
Smagu daryti gerą.
Šie keksiukai su kavos skoniu ir jeigu mėgstate kavą kaip ir aš, tai tikrai patiks. Sodraus skonio, puikaus aromato, o kremas su kava irgi tobulas dalykas.

16 vnt. apie 1 val.

120 ml. stiprios kavos, kambario temperatūros,
1.5 šaukštelio tirpios kavos,
120 ml. pieno,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
190 gr. miltų,
25 gr. nesaldžios kakavos,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio sodos,
1/4 šaukštelio druskos,
100 gr. nesūdyto sviesto,
100 gr. cukraus,
50 gr. rudojo cukraus,
1 kiaušinis.

Kremas:
250 gr. maskarponės sūrio,
200 gr. cukraus pudros,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 šaukštelis tirpios kavos.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 C. temp. Pasiruoškite keksiukams kepti formas.
Dubenyje sumaišykite kavą, tirpią kavą, vanilinį cukrų ir pieną. Atidėkite į šoną.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Giliame dubenyje su plaktuvu išplakite minkštą sviestą su cukrumi ( baltu ir rudu) iki šviesios ir purios masės. Įmuškite kiaušinį ir plakite toliau. Sumažinkite plakimo greitį ir dalimis berkite miltų mišinį, tada kavos, vėl miltų ir t.t., kol viskas susidės ir tešla taps vientisa.
Pripildykite keksiukų formeles 2/3 tūrio masės ir kepkite 15 - 20 min. arba, kol keksiukai iškeps.
Atvėsinkite.
Kremui sumaišykite visus produktus išskyrus kavą iki vientisos masės. Konditerinio švirkšto pagalba uždėkite kremo ant keksiukų viršaus. Apiberkite tirpia kava.
Skanaus.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...