2018 m. birželio 20 d., trečiadienis

Vištienos šašlykas keptas orkaitėje.

Kaip suprantu visi šiuo metu gyvena futbolo čempionato nuotaikomis. Aš irgi vakare įsirangau ant sofos šalia vyro ir abu žiūrim. Iš tikrųjų tai aš esu abėjinga futbolui, šiek tiek pasižiūriu, bet nesikraustau iš proto. Už ką sergate jūs? Kaip manote kas laimės? Praeitą kartą nugalėtojus atspėjau, bet šį kartą kažkaip bijau spėlioti.
Žodžiu, kol vyras dūsauja prie tv. ir stebi žaidimą, aš virtuvėje netikrus šašlykus organizuoju.
Šį kartą šiek tiek kitaip, kepiau orkaitėje su griliu vis pavartant. Skonis patiko, tad tikrai kartosiu dar ir dar... Tad jeigu neturite galimybės išlėkti kažkur gamtoj išsikepti šašlykų, tą puikiai galite padaryti ir savo virtuvėje.

6 vnt. apie 1 val.

3 vištienos krūtinėlių be odos,
4 šaukštai medaus,
1 šaukštas aliejaus,
1 citrinos sultys,
žiupsnelis raudonos paprikos drožlių,
2 saldžios paprikos,
pagal skonį druskos ir pipirų.

Vištos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais.
Saldžias paprikas supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Medų, aliejų,citrinos sultis, paprikos drožles, druską ir pipirus sumaišykite ir šiuo marinatu užpilkite vištieną. Palaikykite puse valandos šaldytuve.
Medinius iešmelius išmirkykite vandenyje.
Ant medinių iešmelių maukite pakaitomis:vištiena, paprika, vištiena...
Dėkite iešmelius su mėsa į skardą ir kepkite vis pavartant 180 C. temp. apie 15 - 25 min.
Padažo neišpilkite, o juo palaistykite kepamus šašlykus ( jo nebus daug, bet baigiant kepti užpilkite ant viršaus).
Tiekite su norimu garnyru.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.