Na ir kas verda sriubas vasara?
Aš. Verdu todėl, kad labai jas mėgstu, namiškiai irgi mėgsta.
O ir šiaip sriubos yra skanu.
Šią sriubą pamenu iš vaikystės, ją virdavo mano močiutė. Man ji buvo tobula ir dabar, praėjus visai amžinybei, aš išviriau savo šeimai.
Žinokite, vaikai mano net pasičepsėdami valgė ir vis prašė: dar, dar, dar...
Iš tikro, tai viriau cepelinus ir likus šiek tiek bulvių masės iškart prieš akis iškilo močiutės virta sriuba su bulvių kukuliukais.
Tad jeigu ir jums kada atliks bulvių masės - neišmeskite, o išvirkite sriubą.
Kukuliams:
300 gr. virtų bulvių,
500 gr. bulvių,
žiupsnelis druskos.
Sriubai:
2 morkos,
2 svogūnai,
2 saliero stiebai,
2 l. sultinio arba vandens,
250 ml. grietinėlės arba pieno,
pagal skonį druskos ir maltų pipirų,
dž. žolelių mišinio.
Kukuliams bulves sutarkuokite smulkia tarka, nuspauskite kaip cepelinams.
Virtas bulves sugrūskite ir atvėsinkite.
Į dubenį sudėkite nuspaustas bulves, virtas bulves, nupylus skystį susidariusį bulvių krakmolą ir berkite druską. Išminkykite masę.
Daržoves susmulkinkite ir pakepinkite šlakelyje aliejaus, kol suminkštės.
Dėkite į puodą, kuriame virsite sriubą ir daržoves užpilkite sultiniu arba vandeniu. Užvirinkite.
Iš bulvių masės darykite kukuliukus ir dėkite į sriubą virti.
Kai kukuliukai išvirs ( po maždaug 10 min.) berkite druską, pipirus, dž. žoleles ir supilkite grietinėlę. Pavirkite kelias minutes, bet neužvirinkite ir nukaiskite.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment