Pasirodo vasaros vienas mėnuo praktiškai jau pasibaigė, o aš taip nieko padoraus ir nenuveikiau. Pamenu vasarą vaikystėje. Ji man tokia ilga būdavo. Rytą išeidavau į kiemą ir tik vakare pareidavau...
Vasara pas mus šiemet nusimato labai užimta. Visų pirma, tai virtuvėje remontas prasideda ir pagaliau turėsiu savo svajonių virtuvę... raudoną. Dar numatyta kelionė į Lt. pas savus. O ten tik spėk suktis, kiek visko suplanavusi esu. Laukiu nesulaukiu jos.
Tai kai čia nerasite naujų receptų, žinokite: nutilo samčių skambesys mano virtuvėje.
O dabar pakalbėkim apie receptą. Šis receptas gimė ekspromtu, dėjau viską, kas pakliuvo po ranka ir finale gavosi: aitru - saldu, bet labai skanu.
Galite kepti ir ant grilio kieme, bus irgi super skanu.
2 - 3 asmenims, apie 20 min.
1/2 kg. vištienos krūtinėlės be kaulo ir odos,
pagal skonį druskos ir pipirų maltų,
80 ml. balto sauso vyno,
2 šaukštai sojų padažo,
2 šaukštai medaus,
1 šaukštelis nepilnas aitriųjų paprikėlių miltelių,
aliejaus kepimui.
Salotoms:
2-3 saujos salotų mišinio,
10 mažų pomidorų,
1 svogūnas,
2 šaukštai pistacijos riešutų,
1/2 citrinos sulčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1/2 citrinos žievelės nutarkuotos,
1/2 šaukštelio dž. baziliko,
1/4 šaukštelio dž. oregono,
1/4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Vištieną ištrinkite druska ir pipirais.
Vyną, sojos padažą, skystą medų ir paprikų miltelius išmaišykite.
Į padažą įdėkite vištieną ir pamarinuokite bent 10 min.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių kepkite po 4-5 min. vištieną arba kol iškeps.
Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite į lėkštes.
Pomidorus supjaustykite per puse, svogūnus pusžiedžiais ir išdėliokite į lėkštes po lygiai. Užberkite pistacijų riešutus.
Citrinos sultis, nutarkuotą žievelę, aliejų, žoleles ir pipirus išmaišykite ir apšlakstykite salotas.
Vištieną supjaustykite ir sudėkite ant salotų.
p.s. gavosi šiek tiek saldi, bet aitrios paprikėlės irgi gerai grojo savo natą.
No comments:
Post a Comment