2018 m. birželio 25 d., pirmadienis

Keptas sūris ant grilio su vaisiais.

Nebuvau prie tinklaraščio prisėdusi kelias dienas, o atrodo taip ilgai nerašiau. Jau ir pasiilgti spėjau.
Gaminu, gaminu, bet nefotografuoju. Nežinau kodėl, kas kaltas, bet nefotografuoju. Gal todėl, kad patiekalai paprasti iki nugriuvimo: šniceliukai, vyšnių klafutis, visokie virtinukai... 
Pas mus kaip nekeista vis dar vasara. Visos dienos gamtoj, sode, parke...
Šeštadienį išleidę poną Samtį žvejoti, mes patraukėme į vonios bombų gaminimo pamokėles. Buvo labai smagu ir dabar galiu ir namuose pasigaminti šiuos skaniai kvepiančius dalykus.
Kai šitoks oras, nori - nenori trauki į sodą grilinti kažką. Kartais ir įdėjų gali pritrūkti, ką čia pakepus ant grotelių. Dabar jau ir žurnalai mirga, ir tinklaraščiai rašo vien apie grilio patiekalus, o kur dar parduotuvėse visokie paruoštukai tam. Tikriausiai nieko nenustebinsiu pasiūlydama greitą patiekalą, kurį galite kepti ant grilio arba keptuvėje.

2 asmenims, apie 15 min.

2- 3 persikai arba nektarinai,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
200 gr. haloumi sūrio,
nedidelė gūžė salotų,
2 šaukšteliai citrinos sulčių,
2 šaukštai kepintų pistacijos riešutų,
žiupsnelis aitrios paprikos miltelių,
žiupsnelis sezamo sėklų.

Persikus arba nektarinus perpjaukite per puse ir išimkite kauliukus.
Sūrų supjaustykite riekutėmis.
Sūrį patepkite aliejumi.
Dėkite ant griliaus sūrį ir vaisius ir kepkite apie 3-5 min.
Į lėkštę dėkite smulkintas salotas, keptus vaisius, sūrį. Apšlakstykite citrinos sultimis, sezamo sėklomis, berkite riešutus ir ant viršaus užberkite aitrios paprikos miltelių.

p.s.puikus patiekalas karštą dieną.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.