Wednesday 13 June 2018

Ožkos sūrio užkandis.

Dievinu vasarą ir visus jos teikiamus malonumus: uogos, šviežios daržovės, vasaros lietus su griaustiniu, nupjautos žolės kvapas... Na gal tik uodų galėtu nebūti :)
Vasarą mūsų giminėje labai daug gimtadienių, o liepos mėnesį ypač.
Mano mažoji jau dabar draugams dalina savo ranka rašytus kvietimus į gimtadienio vakarėlį, kuris dar net nesuplanuotas ir neaišku kur bus švenčiamas. Ko gero kelionė į Škotiją tomis dienomis taip ir neįvyks...
Tad jei ir pas jus nusimato greitai daug vakarėlių, siųlau išbandyti dar vieną užkandį, kuris greitai pagaminamas ir greitai suvalgomas. Ruoškite iškart iš dvigubos normos, nepasigailėsite tikrai.

20 vnt., apie 30 min.

400 gr. ožkos sūrio,
6 plonos rūkytos šoninės juostelės,
1 st. pistacijų,
druskos pagal skonį.

Šoninę gerai apkepinkite keptuvėje, kad būtu traški.
Į smulkintuvą sudėkite pistacijas ir šoninę. Susmulkinkite iki mažų gabaliukų.
Į ožkos sūrį įberkite druskos ( atminkite, kad sūris šiek tiek sūrus ir žiūrėkite į šoninės sūrumą), gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite vieno kąsnio kamuoliukus.
Suformuotus kamuoliukus apvoliokite riešutų ir šoninės mišinyje.
Įsmeikite medinį smeigtuką.

p.s. jeigu mėgstate aštriau - įberkite truputį čili pipiriuko.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...