Thursday 28 June 2018

Lenkiškas kopūstų ir dešrelių troškinys.

Turiu didžiulę priklausomybę - maistui. Dievinu patį gaminimo procesą : pjaustymas, lupimas, kepimas, ragavimas... Iki išprotėjimo. Jei vieni turi priklausomybių azartiniams žaidimams, tai aš - maistui. 
Taigi, į mano beviltiškos priklausomybės dėžutę krenta dar vienas receptas.
Šį kartą kaimyninės šalies - Lenkijos patiekalas. 
Lenkijoje jis ruošiamas vasarą, kada atsiranda šviežių kopūstų.  Švieži kopūstai, rūkytos dešrelės, man šis duetas kaip brolis ir sesuo, visur kartu ir labai skanu.
Čia dar reikia gausiai apiberti krapų, bet kaip nekeista šiandieną aš jų neradau pirkti nei parduotuvėje, nei turguje. Žodžiu, jeigu gaminsite ( o aš tikrai rekomenduoju tą padaryti), tai užberkite krapų ir nemažai :)

6 asmenims, 40 min.

1 nedidelis kopūstas,
1 morka,
1 svogūnas,
4 rūkytos sardelės ar kitokios mėgstamos dešrelės,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas pomidorų pastos,
2 šaukštai smulkintų krapų( neturėjau),
1 lauro lapas,
2 st. sultinio,
pagal skonį druskos ir pipirų.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus. Kepinkite, kol svogūnai suminkštės.
Sudėkite tarkuotas morkas, rieželiais pjaustytus kopūstus, lauro lapą, pomidorų pastą, užpilkite sultiniu, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite ant nedidelės liepsnos 20 min. Jei po šio laiko kopūstai vis dar bus traškūs, dapilkite sultinio arba vandens.
Kai daržovės suminkštės, ištraukite lauro lapą ir suberkite pagal skonį druskos ir maltų pipirų bei krapus
.

Kitoje keptuvėje iki paskrudimo pakepinkite pjaustytas dešreles. Kai dešrelės bus apskrudusios, išimkite iš keptuvės ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Išmaišykite.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...