Thursday, 28 June 2018

Aštri cukinijų sriuba.

Ilgai galvojau kaip pristatyti šią sriubą. Seniai nuvalkioti žodžiai: labai skani, nuostabi, visi prašė pakartoti - čia nebetinka.  Ši sriuba tokia nekasdieniška, itint suderinto skonio.
Norėjau įrodyti, kad švelni cukinija puikiai dera su aitria paprika. Neišgirdau nė vieno blogo žodžio iš žmonių, kurie ragavo šios sriubos, nes visiems patiko ir kėlė nykščius į viršų.

4 asmenims, apie 40 min.

4 šaukštai aliejaus,
1 svogūnas,
1/2 aitrios paprikos,
3 skiltelės česnako,
2 - 3 nelabai didelės cukinijos,
4 st. sultinio arba vandens,
2 šaukšteliai citrinos sulčių,
nedidelis pundelis petražolių,
keli lapeliai šviežių mėtų,
druskos,
pipirų.

Įkaitinkite  puode aliejų ir apkepinkite svogūnus. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite smulkintas česnako skilteles, smulkintą aitriąją papriką,
smulkiai supjaustytas cukinijas ir patroškinkite kelias minutes. Užberkite druskos.
Supilkite sultinį arba vandenį ir virkite apie 20 min.
Nukelkite puodą nuo viryklės, sudėkite petražoles, mėtų lapelius ir sutrinkite sriubą su trintuvu iki norimo tirštumo.
Grąžinkite puodą atgal ant viryklės, supilkite citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir išjunkite viryklę.
Skanaus.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...