Monday 7 May 2018

Smidrų sriuba.

Savaitgalis pralėkė žaibo greičiu ir vėl sėsiu prie mokslų ir ruošiuos egzaminams.
Kol turiu laisvą minutę, skubu pasidalinti sriubos receptu, kurią mano šeima įvertino labai gerai.
Šis įrašas - duoklė smidrams. Dabar jų pats vajus, tad reikia skubėti pasimėgauti šio gėriu.
Smidrų sriuba Lietuvoje nėra jokia naujiena, bet mano virtuvėje smidrai nėra labai populiarūs ir smidrų sriuba garuoja pirmą kartą.
Šiai sriubai gali būti naudojami tiek žali, tiek balti smidrai ir nebūtinai idealios išvaizdos.
Būtinai naudokite naminį mėsos sultinį, nes jis šiai sriubai suteiks puse jos skonio, bet jei neturite jo, tai tiks ir daržovių nuoviras.
Sriuba kildinama iš Prancūzijos virtuvės ir ji ten verdama būtent pavasarį. Tad... einame virti šios žalios sriubos.

500 gr. smidrų,
2 šaukštai sviesto,
2 nedideli svogūnai,
2 skiltelės česnako,
500 ml. mėsos sultinio,
5 šaukštai grietinėlės,
žiupsnelis pipirų,
žiupsnelis druskos,
patiekiant česnakinio batono skrudinto ( nebūtina).

Nupjaukite smidrų sukietėjusią koto dalį, nulupkite ir apvirkite sūdytame vandenyje apie 5 min. Perliekite lediniu vandeniu.
Puode, kuriame virsite sriubą ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintus svogūnus ir patroškinkite apie 5 min.,kol suminkštės, bet neparuduos. Sudėkite smulkintus česnakus ir dar pakepinkite apie minutę. Į keptuvę su kepintomis daržovėmis sudėkite smulkintus smidrus, supilkite mėsos sultinį ir užvirus pavirkite apie 10 min.
Išvirus sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu ir dar kartą perkoškite per sietelį, kad nebūtu likę kietų smidrų siūlų. Perkošta sriubą pagardinkite grietinėle, pipirais ir druska. Išmaišykite ir galite tiekti.
Tradiciškai prie šios sriubos tiekiama skrudintas batonas.
Skanaus.

Mintis rasta pas Kristiną (Šaukštu aplink pasaulį).




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...